Forside Aktuelt Udstillinger Kunstnere Kunstforening Tur på galleriet Om Garlishée Kontakt

Peter Viskinde
   

Peter Viskinde , billedkunstner
er autodidakt, og har altid haft musikken og maleriet som sine metierer, fra den tidlige ungdom. Er født på Nørrebro 14. nov.1953 og vokset op i Københavner forstaden Lyngby. De seneste år har Peter raffineret sin stil, som dog altid er i forandring uden at miste fodfæstet i sit helt egne expressive form og farvesprog.

Man fristes til at citere Viskindes programerklæring, et godt gammelt slogan fra det Konservative Folkeparti, "At forandre ved at bevare".

Viskindes forrige album, Good times og det helt nye album Ved nærmere eftertanke, indeholder således også nogle af hans største sange fra fortiden, for den måde at slå den vigtige forankring i fortiden fast. Sangene går hånd i hånd med hans nye lyse optimistisk og eksplosive serie af malerier og den har vakt opsigt og anerkendelse i både ind og udland.

Et forsøg på at beskrive Viskindes komplekse maleri er meningsløst. Malerierne med deres kraftige udstråling skal mærkes og ses. Viskinde indrømmer blankt sin næsegrus beundring af Asger Jorn, og balancen mellem deres løse og samtidig stramme form og farve-sprog, er også et gennemgående træk hos Viskinde. Kompositorisk er Viskinde dog meget mere heldæk-kende i sin stil og materialevalget anderledes og meget varieret med et hav af nuancer.


 


GALLERI GARLISHÉE  -  GRAUBALLEVEJ 18  -  NISSET  -  8632 LEMMING  -  TLF. 61507900  -  LK@KOMI.DK  -  WWW.GARLISHEE.DK